Kõrvitsa-kikerhernekarri
Maitsev vürtsine kiirelt valmiv toit. Väikeste muudatustega saab teha mõlemas versioonis, nii taimetoiduna kui ka lihaarmastatele.
Koostisosad:
- 200-300 ml kõrvitsapüreed või samapalju pisikesi kõrvitsakuubikuid
- 1 purk kikerherneid
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 1 tk kurkumit
- 1 tl karripulbrit
- 200 ml kookospiima või toidukoort
- küpsetamiseks õli või võid
- maisestamiseks soovi korral soola

See toit sai alguse nii, et viimane suur kõrvits ootas tegemist. Puhastasin ja tükeldasin terve kõrvitsa. Osa sellest küpsetasin ahjus, tegin sellest püree ja panin sügavkülma ootama aega, et proovida smuutit ja muud huvitavat. Tegin suppi ning osa sai ka ära jagatud, kuid ikka oli ilusat kollast köögivilja veel palju alles. Otsisin retsepte, kohandasin enda jaoks ja valmis üks ütlemata maitsev roog, kõik kes sõid, need kiitsid.
Võid selle toidu teha täistaimetoiduna, sellisel juhul kasuta kookospiima või taimset koort, keeda juurde riisi ja naudigi nii. Roog täidab hästi kõhtu ja on ka silmale kaunis vaadata. Mina keetsin karri toidukoorega ja küpsetasin juurde kanasnitšli kana kintsulihast. Arvesta kindlasti sellega, et karripulber “värvib”, näiteks riietelt on karriplekke raske välja saada, puust pannilabidad lähevad ka kollaseks.
Valmistamine
Haki küüslauk ja sibul, kuumuta neid pannil rasvaines (õli, või kookosrasv vms). Lisa kurkum ja karripulber, kuumuta veel veidi, lisa kõrvitsapüree (või hakitud kõrvitsakuubikud), kikerherned ja kookospiim (või toidukoor). Hauta kuni kaste on mõnusalt kreemjas, nii umbes 10-15 min. Kui kasutad toorest kõrvitsat, soovitan selle tükeldada päris pisikesteks kuubikuteks. Nii küpseb ta kiiremini ja kuigi kaste tundub vaadates veidi tükiline, on süües kõik mõnusalt kreemjas. Veidi enne valmimist maitse ja soovi korral lisa maitseks soola.
Serveeri riisiga või nagu mina, tegin lisaks veel kanasnitšli.