Kuusevõrsesiirup on kevadine käsitöös valmistatud looduslik siirup, mis ühendab noorte kuusevõrsete ja värske sidrunimahla kasulikud omadused. Mõrkjasmagusa maitsega siirup sobib hästi nii tervist toetavaks lisandiks kui ka maitsenüansi andmiseks toidule ja joogile. Valmistatud ainult naturaalsetest koostisosadest – ilma säilitusaineteta.
Toime:
Rahvameditsiinis on kuusevõrseid hinnatud kui immuunsust tugevdavat ja hingamisteid toetavat taime. Siirup aitab leevendada köha, rahustab kurguärritust ning mõjub turgutavalt kevadväsimuse ja kurnatuse korral. Sidrun lisab värskust ja C-vitamiini, toetades keha loomulikku vastupanuvõimet.
Kasutamine:
Kasuta siirupit kas jookide, nt tee või morsi magustamiseks, magustoitudele, küpsetistesse või lisa salatikastmele mee või suhkru asemel. Sobib hästi ka marinaadide koostisosaks.
Kuusevõrsesiirupit soovitatakse kasutada ka köha puhul röga lahtistajana ja kurguvalu leevendajana. Siirup sobib ka lastele.
Köha puhul võtta 1-2 spl päevas enne sööki, lastele 1 tl 3x päevas enne sööki.
Kurguvalu korral võtta 1 tl 3x päevas.
Vastunäidustused:
Ei ole soovitatav alla 1-aastastele lastele (mee ja siirupi sarnasuse tõttu). Vajadusel konsulteeri arstiga raseduse või krooniliste haiguste korral. Magususe tõttu tarbida mõõdukalt diabeedi korral.
Säilitamine:
Alates valmistamisest säilib vähemalt 1,5-2 a. Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest. Peale avamist hoida külmkapis, (temp +2…+6).
Päritolu:
Kuusevõrsed on kogutud Lõuna-Eestist, Tartu- ja Põlvamaalt-
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.