Kibuvitsasiirup on looduslikult turgutav ja vitamiinirikas siirup, mille põhikomponendiks on Eestimaa kibuvitsamarjad. Siirupil on kergelt hapukas, marjane maitse, mis sobib hästi nii jookide kui ka toitude rikastamiseks.
Toime:
Kibuvitsamarjad (Rosa spp.) on rikkad C-vitamiini, antioksüdantide ja flavonoidide poolest. Siirup toetab organismi vastupanuvõimet ja aitab tugevdada immuunsust, eriti külmal hooajal. Traditsiooniliselt on kibuvitsat kasutatud ka väsimuse ja kevadväsimuse leevendamiseks.
Kasutamine:
Kibuvitsasiirupit võib lisada tee või veega valmistatud joogile, kasutada pudru, pannkookide ja magustoitude peale, samuti kastmetes või küpsetistes suhkru asemel. Külmetushooajal soovitatakse tarbida siirupit kuurina – 1 teelusikatäis 2–3 korda päevas
Vastunäidustused:
Ei ole soovitatav kasutada juhul, kui esineb ülitundlikkust kibuvitsale või mõnele teisele koostisosale. Suure C-vitamiini sisalduse tõttu ei ole soovitatav liigtarbimine neerukivide või teatud ainevahetushäirete korral.
Koostis:
Vesi, suhkur, kibuvitsamarjad, sidrunhape.
Säilitamine:
Alates valmistamisest säilib vähemalt 1,5-2 a. Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest. Peale avamist hoida külmkapis, (temp +2…+6).
Päritolu:
Eesti



Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.